» Uteritt.

Uteritt med Zepharos och Lakrits. Lakrits första uteritt och han var så framåt! 
 

Nåväl. Jag tog bussen ut till stallet och vi tog in båda hästarna. Gjorde iordning dem och gick ut.
Vi fick korsa stora vägen för att komma över till ett skogsområde. Lakrits var hur glad som helst och ville inte riktigt stå still när jag skulle hoppa upp. När han var för "ofokuserad" så gick vi till fots lite längre så han skulle få se sig lite omkring. 
Hoppade upp lite senare, skrittade ett tag, i skog och på grusvägar. Trav på en lång "väg" innan en stor bondgård. 
 
Mötte en häst lite senare, efter det tog vi trav igen. Fick korsa ett gjärde för att komma till en sandväg. Där tog vi galopp. 
Galoppera och bara glömma allt för stunden, jodu, det var nog det bästa på länge!
Inga bocksprång alls och han fattade snabbt att han skulle galoppera. 
 
Jag bara total-diggar denna hästen!
 
 

» In the end.

Fredag är det idag och jag maxar denna fredagen medans musiken dånar ut ur högtalarna och jag på på ett grymt humör!
Precis städat klart rummet och senare drar jag ut md vänner. 
 
Veckan har förövrigt gått sjukt fort, till och med onsdagen som brukar gå i snigelfart gick fort. Nu hoppas jag på att helgen går lånsamt så man kan leva lite emellan skolveckorna. 
 
Imorgon åker jag nog ut till Lakrits. Rider nog ut för första gången, bara backen inte är för frusen. Gillar inte alls denna årstid. Kallt, halt och ännu mer kallt. Usch.
Vintern får gärna susa förbi fort som attan så man kan njuta av sommaren och dessa härliga ridpass det kommer bli!
 
sommartider, åh!

» Första galoppen.

Ni läste rätt. Första galoppen kom idag och jag svävar på rosa, fluffiga moln just nu. Jag visste inte att det kunde gå såhär bra.
 
Dagen började med att jag gjorde amerikanska pannkakor åt mej och Camilla. Slappade i soffan och fick panik när vi skulle bli hämtade av Annika. Vi var bara halvt ombytta osv. 
Fixade hästarna, transporten och fyllde på vattnet åt de andra hästarna innan vi lastade och åkte till juta. 
 
Är imponerad av Lakrits. Tyckte det var spännande och vågade ta "första steget", dvs, när Zepharos inte vågade kolla i hörnen. Tönt. Pigg och frammåt, kändes brallig men fick inga "utbrott" eller vad man säger. 
Skrittade och travade i båda varven. Först fattade han inte att han skulle galoppera, så vi la ett kort spö på bogen så han skulle förstå vilket ben han skulle ta fram. Fungerade super och han har en grymt härlig galopp, tänk då när han har mer kvalité på den. Ryser. Glopperade i båda varven och han varken bockade eller sparkade bakut någon gång.
 
Hoppade upp på Zepharos efteråt för att få sitta på honom en gång innan torsdag. Han var inte lika taggad idag och var stundtals lite hackig. Han gick bättre när han fick trava på ordentligt och då var han bättre i handen. Känns skönt att vi har varit i ridhuset en gång innan träningen på torsdag.
 
Fick superhjälp av Camilla idag. Kändes bra att vi var en extra första gången vi skulle åka med Lakrits och nu vet vi att det fungerar med två personer. 
 
 

» Drömmen om Alice.

Sitter på matten, får varken någon vettig hjälp och fattar noll. Inte på humör idag och är skör som en tunn lina som kan gå av närsomhelst. 

Tack och lov är det ledigt imorgon, välbehövligt. Känns inte som jag är i fas med livet just nu. Noll motivation och trött hela tiden. Bloggen kommer ligga nere ett tag, det är inte lika roligt och jag kommer ingen vart. Jag snackar ju bara på om mina hästar och jag inser att det inte är det roligaste att läsa om. Fast ändå, det är ju trots allt mitt liv.
Vi får se helt enkelt. 


Just nu vill jag hitta tillbaka till mej själv, plocka upp och laga de bitar som är trasiga och få klart för mej vad jag tycker är viktigast just nu.

» Hemmakväll.

Hemmakvällar är välbehövliga ibland. Denna helgen är just en sådan man bara ska gå runt i pjamasbyxor och en förstor T-shirt. 
Jag och bror min har just ätit tacos som jag lagat och han har återigen gått upp på sitt rum. Jag kollar på film medans jag tänkte uppdatera att jag lever.
 
Dagen idag har tillbringats först på kavelbro och sedan ett bra tag hos Lakrits. Redan valt förstaval till gymnasiet och tagit ett stort kliv fram med Lakrits. Galoppen kommer komma närsomhelst. 
 
Gårdagen var jag i stallet en stund där med. Skulle ridit ut, men klockan blev för mycket så vi red lite i paddocken på Zepharos och hans mamma. Kanske inte gick sååå bra, men helt okej. Seg var förnamnet då jag hade världens fetaste och jobbigaste skor så jag kom inte åt honom så bra. Underlaget var även jobbigt.
 
Dagens +:
Att få borra in ansiktet i Lakrits tjocka päls och känna att allt blir bättre.
 
Dagens - :
Timmarna rullar på för fort och man vet knappt upp eller ner.
 
 

» Jag vill inte.




» Som om en bit av mej just försvann.

Jag älskar dej mer än något annat.



» 1 från igår.




» Onsdagskväll.

Riktigt skönt att denna äckligt långa dagen är slut. Underbara vänner får en på bra humör ganska snabbt. Gick vidare i novelltävlingen på en grymt dålig novell, men nu hoppas vi på det bästa. Vill fan va en ut av de 10 finalisterna. 
 
Fikade lite med Camilla på Espresso Hause innan jag cyklade hem. Nu har jag suttit ett tag framför datorn, gjort färdigt min power point, läst ett antal bloggar, pratat med pappa och tagit det lugnt. Blev extremt sugen på negerbollar, eller chokladbollar som en del väljer att kalla det. 
 
Imorgon har vi en grymt chill dag. Film 1,5h på SOn, egen matlagning på hemkunskapen, håltimma som jag antagligen kommer plugga matte på och sist på dagen idrott.
 
 

» Ta mej härifrån.


^ Ta mej tillbaka! ^

Ingen bra dag idag. Sur och på allmänt dåligt humör. Ingen bra sömn med en rygg som spökade jävul, svinkallt på morgonen och allt har bara gått fel än så länge.

På fredag ska jag och Annika rida ut. Låta hästarna länga på sina ben och jag kan släppa denna veckan och börja blicka framåt på en ny, bra vecka. 

Puss.



» Inspiration.




» Två.





» Livet rullar på.

Ingen uppdatering, noll inspiration och ork. Men dessa dagar har jag haft mycket att göra. Tänkte dra en sammanfattning från lördag.
 
Lördag:
"Sovmorgon". Började kolla på en fillm, käkade frukost och åkte ut till stallet vid tolv- tiden. Tog in och fixade Zepharos. Red ett hårt dressyrpass på ca 1 timma. Fram och avskrittning är inräknat i tiden. Han gick så himla bra! Pigg men inte för pigg så han sprang iväg utan han lyssnade bra på mej. Ibland så såg det antagligen inte så bra ut, när han drog mej ur sadeln och sprang på, men men.
 
Annika kom ut när jag precis hade ridit färdigt. Vi skulle klippa honom. Sagt och gjort. Inte den lättaste hästen precis. Så sjukt rädd om sitt huvud, shit. Tog samtidigt in Lakrits och gjorde iordning den skrutten. Gick ut och sprang med honom. Hoppade upp och han var grymt grinig. Antagligen för vädret. Skrittade och travade sen gav vi oss innan han började krångla. 
 
Blev hämtad av pappa och åkte ut till Juta för att borsta Wanessa. Inte så mycket mer att säga där. Åkte hem, mamma och pappa åkte till några kompisar. Jag duschade, åt och sen kom Anders. Musik och bara pratade. Riktigt gött att slappna av och inte behöva tänka. 
Gick och la mej runt tolv och vaknade allmänt trött.
 
Söndag:
Tävling på Wanessa. 70 CR och 70 tävlingsklass. Kan inte säga något annat än att jag är sjukt nöjd! Felfri i clear rounden med en grym känsla. Framhoppningen till tävlingsklassen kändes inte alls lika bra som CR- banan. Blev lite fel på framhoppningen, blev stressad osv. 
 
Inne på banan gick det över förväntan. Felfri i grundomgången. Första hindret i omhoppningen river hon. Vet inte varför. Vi skyller på mamma, hennes hinder. ;) haha.
Tiden var grym, så hade jag vart felfri hade jag vunnit stort. Surt. Det var många som inte kom runt så jag hamnade på en andraplats. Sjukt nöjd.
Hamnade även på en andraplats i hela KMet.
 
Skjutsade hem Anders som stöttat mej hela dagen. Åkte vidare till Max där jag kastade i mej mat som en hungrig varg. Blev upplockad av Annika och Mattias och åkte till stall nummer 2 för dagen. 
 
Började med Lakrits som var superduktig. Att en treåring kan stå så som han gör, gå helt problemfritt från hagen och lyssna så bra vid ridningen som han verkligen gör. Har ju trots allt inte ridit länge alls. 
Red själv medans Annika stod i mitten om jag behövde hjälp. Red på en åttvolt. Mycket svängar och han va tvungen att lyssna. Vi kom på lösningar när han vill backa och när han bara står still och inte lyssnar. Skönt så länge det fungerar. 
Två ut av hans kompisar förstörde líte kan man säga. Han ville stanna med dom och slippa arbeta. 
Travade helt själv. På slutet blev han lite trött och krånglade lite. Gick snabbt igenom och vi avslutade därefter.
 
Medans jag sadlade av och borstade Lakrits gjorde Annika iordning Zepharos. 
Jag red ett dressyr/markarbetspass. Tempot var bra och han gick bra. Fick mer tips på hur jag skulle göra för att få honom mer lösgjord och då blev känslan såhääär mycket bättre. 
Klumpig är han men tyckte det var jättekul. Öronen spikade framåt och trampade på bra. Nöjd.
 
Måndag:
Vårdcentralen på morgonen i över en timma. Åkte hem och sedan upp till skolan för att häma svenskan. Foten i högläge, sov lite. Pluggat, käkat och bakat efter det. 
 
Jag vet "häst-inlägg", gud vad tråkigt. Det är allt jag gjort i helgen. 
Bilder kommer att komma.
 
 

» Onsdag 13november, Zepharos.

Red ett svettigt pass i paddocken. Han var väldigt pigg och glad. Fokuserade på att han skulle gå i mitt tempo samt lyssna på hand och skänkel.
 
Jag fick tänka om i mitten av passet, ändra min plan som jag hade från början. 
Tanken var att rida ett dressyrpass när han skulle gå mellan hand och skänkel,  i mitt tempo och inte klämma i galoppen. 
I vänstervarvet släpper han sjukt fort, går som en klocka. När jag byter till högervarvet är han svårare att få mjuk. Han försöker, det märker jag, men han behöver längre tid i de varvet. 
 
Som sagt, Zepharos var grymt pigg, för pigg för ett stillsamt dressyrpass. Stundtals gick han i ett grymt tempo. Andra studer sprang han på med öronen spikat framåt. Då valde jag att galoppera honom länge. I början galopperade jag runt. Ben på och många halvhalter. Syftet var att han inte skulle bli lång utan gå med tryck och galoppera upp sig. Gick sedan in på olika volter, kortade upp honom.
Det flöt på riktigt bra och det var så kul att se honom så himla glad.
 
Jag kommer rida honom mer nu för den medryttaren han hade har för mycket i skolan och ska pugga utomlands ett tag. Två hästar i träning är grymt. Vi kommer lägga fram bommar och se hur han reagerar på det. Det är ju trots allt ett bra tag han hoppar. Kommer få plocka med honom till Juta på de träningarna och jag ser motivationen växa. 
 
Bild i repris.
 

» Hoppträning, Wanessa. 14 november 2013.

Jag är nöjd med träningen. Höjden imorgon blir 70cm. Helt okej. Självklart, skulle vart underbart att kunna flyga över 90cm - 1m, men det här känns bra. Så mycket häst att rida, så det känns faktiskt bra.
Höjderna finns väl kvar ändå? ;)
 
Det stod banhoppning på schemat med sponsorhindren. Framhoppning på raksträckan. 21meter emellan och vi skulle gå på 6galoppsprång. Hon lyssnade bra och vi fick en hel del bra språng. 
Vidare på banan vi skulle hoppa. A0:A0 och det gick riktigt bra. Över förväntan faktiskt. 
 
Taktiksnack emellan och sen hoppade jag grunden igen. Känslan var mycket bättre och jag hittade tempot bra. Dock så trodde jag att vi skulle gå på 6språng på raksträckan, men vi skulle gå på 5 som vanligt. Galoppen i början var ju lite halvtaskig, haha. 
Nu har jag fått känna på vilken jag kvalité jag ska ha så det här blir nog bra. 
 
 
På senare håll tar jag nog med mej privathäst, känns som jag kommer få ut ännu mer på det. 
 
 
*bildlöst*

» Tankarna for kors och tvärs i huvudet.

Jag kan inte somna om, men ögonlocken är så tunga att jag kan knappt hålla ögonen öppna. Mina tankar är högt och lågt och jag behöver verkligen någon här just nu. Jag vill kunna att få prata ut. Jag orkar inte bära  på allt själv. 

Paniken stiger över att jag kommer missa två skoldagar nästa vecka. Hoppas inte läxhögen växer, men det får vi ta igen någon annan gång. Finns inget att göra. Usch, ser inte fram emot denna veckan alls. Vill dra täcket över huvudet och inte möta smärtan med egna händer. Ta mej härifrån någon? 

När jag inte kan sova kan jag skriva om de två träningarna jag red i veckan. Ett dressyrpass på Zepharos och ett hoppass på Wanessa. Låter det bra? 




» Jag kanske är miljonär.

Älskar den meningen. "Jag kan vara miljonär." 
Sista dagen på praktiken flöt på riktigt bra idag. Jobbade självständigt i köket och fick göra lite nytt. Kul! Dessa två veckor har gått sjukt fort. Helt plötsligt är två veckor helt poff borta. Sjukt. Jag har lärt mej otroligt mycket, men redan mycket hade jag med i bagaget. Träffat en underbar kock som även undervisade pappa när jag gjorde sin kock-utbildning. Han var en sån kock som var som en kock ska vara. Rolig, tjock och som skjuter knappar lite överallt. 
Resturangmat i två veckor, underbart är bara förnamnet.
 
Som tack fick jag choklad och en trisslott - jag kanske är miljonär.
 
Vårdcentralen efter jag slutade. Inte kul överhuvudtaget. Går på antibiotika i några veckor och jag kommer få spendera några timmar på vårdcentralen på måndag igen. Ser inte fram emot det alls. Usch.
 
Nu tar jag kväll. Känns som det behövs, så himla trött.
 
 

» NEVER give up..




» Planering.

Onsdag: 
Praktik från 9.00 till efter 15-17 någon gång.
Sätter mej på bussen och åker till ett ställe där man blir accepterad. Mys!

Torsdag: 
Praktik.
Hoppträning på Jutagården.

Fredag: 
Sista dagen på praktiken. Blandade känslor med skolstart ett par dagar senare. 
Åker antagligen ut till Lakrits, hänger med vänner som bryr sig eller slänger mej direkt på soffan.

Lördag: 
Förhoppningsvis mer uppdatering. Stallfix inför tävling. Ska tävla Wanessa, höjderna är fortfarande oklara. Kompisar på kvällen eller varför inte mysa extra mycket med Lakrits?

Söndag:
Tävling. Klubbmästerskap hoppning. Går in helt nollad och hoppas på det bästa? 
Söndagsångesten kryper upp i nacken och man orkar inte tänka framåt - usch!





» Om du vill vara med mej.

Kom inte hit om du vill bli buren, du ser väl att jag är tung nog som det är
Jag är en sån som gärna vill bestämma, förr fick jag aldrig det
Jag har aldrig vågat göra som de säger, ändå har jag frågat dem om råd
Som att inte trivas i staden som man bor i, men aldrig ta sig därifrån

Det kan gå dagar utan samtal, vanan att säga nej jag sitter kvar
Jag kan drömma om att träffa nya vänner, för att jag inte tagit hand om dem jag har
Och jag vet att jag kan fastna i en feber, du har kallat den för hänsynslös och kall
När allting som jag inte borde säga, blir sagt i alla fall

Det här är mitt liv, det här är mitt jobb
Det här är min tid och mina val som jag har valt dem
Du behöver inte förstå, men det här är sättet som jag gör det på
Och det är upp till dig, om du vill vara med mig

Jag såg dig sitta bland publiken, du hade hamnat i stolen bredvid hans
När jag hade min bästa stund i livet, kände du att du inte fanns
Om du skulle bli kär i nån annan, så skulle jag låta dig gå
För på nåt sätt som jag inte kan förklara, så skulle jag förstå

Jag har aldrig haft nån lust att lämna ut dig, du får se det som en liten del av allt jag är
Och snälla be mig aldrig att välja, för då väljer jag det här
 
 
 
 
 
 

» Uppdatering kommer..

Har ingen ork när jag kommer hem från praktiken, ligger helt utslagen i soffan nästan hela kvällen - inte okej. 

Mer uppdatering kommer att komma, det lovar jag, men just nu finns det knappt någon tid alls - tyvärr.





» Enjoy.




» Godmorgon.




» Quizkampen.

Sitter uppkrupen i sängen med täcket virat runt omkring mej. Äter melon och försöker vinna över pappa på quizkampen. Det går inget vidare bra och jag hoppas jag slår honom nästa rond.

 Har inte alls kunnat sova bra inatt. Både foten och ryggen har spökat och jag är glad att det snart är "uppstigning". 

Gårdagen var lugn. Korvgrillning med grannarna och lite tv-tittande på det. Skönt att slippa se alla Skövdes ansikten och kanske sluta få skit för allt man gör och säger. 
En fråga.. Måste man trycka ner personer som har sina egna intressen och sitt egna mål med just det intresset? Självfallet tycker jag det luktar avundsjuka och osäkerhet. Vi ska glädjas åt att det får bra för andra, annars står man ensam kvar - lovar.



Puss.

» Myser.




» Bussen härifrån.


Fyfan vad gött det ska bli med helg!

» Rådhuset med mamma:


Praktik, gymnasiemässa och som grädde på moset en fika med mamma. Praktiken var rolig idag. Jobbade hela dagen idag och hade att göra i stort sett hela dagen. Från att göra pannkaksmet till att tärna kolever. Jadu, här får man göra olika saker varje dag. Efter jag slutade jobbet så väntade jag på mamma. Vi gick upp till stadshuset för att kolla på de linjerna jag är intresserade av. Tror jag vet vilken linje jag vill gå och en stor klump från mage släppte helt plötsligt - skönt.

Föreslog att jag och mamma skulle sätta oss ner och ta en fika på rådhuset - för att kunna prata om allt. Älskade mamma. Känns så sjukt bra just nu, vi kan både sitta och skratta men även gråta tillsammans. 

Nu sitter jag och pappa i soffan, även det känns bra att vi har de bandet, där vi kan prata känslor men också skratta och ha kul tillsammans. 
Det tycker jag är extremt viktigt.


Ni får ha en bra kväll!



» .


 
 


» Liquorice, 3november 2013.

Jag är både riktigt trött på hans beteende, men även totalt förälskad i det.
 
Kan skriva dag och natt om denna hästen. Varje ridpass är som att klättra upp för ett berg, med toppar och dalar. 
Han är fortfarande som en gud att göra iordning, fick bara hjälp av Mattias med tränsningen. 
 
Början på passet ville jag bara släppa allt och gå därifrån, stundtals. Blev trött på hur han betedde sig, men även gick han så sjukt bra. Han gick framåt, men även så backade han och för första gången stegrade han. 
Trodde jag skulle koka över. 
Jag satt upp och vi hade en plan hur vi skulle göra om han skulle resa sig när jag satt på. Våran plan fungerade och han försökte eller reste sig en bit, men efter jag korrigerade det så gjorde han inte en tendens till det igen. 
 
Han gick super efter det och så knäppte vi loss i slutet. Hon gick fortfarande bredvid, men jag hade kontrollen över allt. Vi travade själva för första gången. Annika sprang bredvid de första stegen, men sen ställde hon sig i mitten av en volt. 
Travade ca 1,5 varv innan vi saktade av och gav honom massvis med beröm.
 
Han behöver självförtroende, men inte alltför mycket så han vågar bråka. En balansgång dedär.
 
 
Förlåt för jävligt dåligt ovh rörigt inlägg, vet fortfarande inte vart jag har alla bokstäver.
 
 

» Zepharos, 3november 2013.

Efter Lakrits var färdigriden sadlade jag om till nästa häst. Jag red ett ytterligare markpass på Zepharos, men fick honom inte lika stadig i formen som dagen innan.
Det regnade, blåste och var allmänt äckligt väder. Dock så hindrade det inte mej för att ge mej ut till paddocken. 
 
Skrittade som vanligt fram i båda varven för att sedan korta upp tyglarna. Började ställa och böja, med inslag med volter och skänkelvikningar. 
 
Sedan kom annikas mamma och pappa med två hästar till. Zepharos mamma och halvbror, eller om det var Lakrits halvbror, vet inte riktigt. Så han var ju väldigt glad över att få träffa dom igen. Blev ofokuserad till arbetet och ville inte riktigt lyssna till 100%. Ibland gick han klockrent, lyssnade super på hand och skänkel. 
 
Galoppen var super idag. Var inte klämmig överhuvudtaget. 
 
Jag är nöjd med passet, men kanske inte riktigt fick honom dit jag ville. Kanske inte det bästa passet jag ridit, men det går ju aldrig bra varenda gång. Eller hur?
 
 
 

» För att allt är kaos.

Det är andledningen till noll uppdatering. Jag vill helst inte skriva ut det här, öppet, så att alla kan läsa det.
Det är för jobbigt.
Jag behöver skriva av mej, men bokstäverna på tagentbordet blir till en enda sörja, kan inte skilja från A till B. Jag vet varken upp eller ner, in eller ut. Jag vill skrika, skrika rakt ut. Springa långt bort härifrån, galoppera över en stor äng med händerna rakt ut. Gråten i halsen och vinden mot ansiktet. Glömma allt för en gång skull. Jag vill bort härifrån.
 
Nu kan ni antagligen förstå att allt är i en enda röra. 
Just nu behöver jag någon som har tid att sitta helt tyst i flera timmar, någon som kan få mej på bättre tankar.
 
 
 
Förövrigt går praon helt okej. Gick hem tidigare igår, bara för allt va kaos. Idag gick jag halv tre för ett tandläkarbesök. Vi hade tjatat till oss en tid med tandspecialisten. Jag är så himla trött på mina äckligt snea tänder. Tandställning uppe och nere, räls. Jag tror nog att de aldrig har sett en sån glad person som måste ha tandställning. 

Om ca 1 - 1,5 år så har jag tandställning, fast jag hoppas på lite tidigare. Han lovade mej att den skulle va borta innan jag tar studenten, ska vi tro på det?
 
Nu tänkte jag skriva lite om träningarna i söndags. Hoppas ni kikar in snart igen!
 
 

» Skadad.

Jag fattar inte varför det är just jag som råkar illa ut hela tiden. Minst en gång per år händer något större än att man får ett litet skärsår. Så jävla trött på allt.

Stallet gick sjukt bra! Får berätta imorgon efter "jobbet". Lakrits visade tecken på att han börjar våga mer, men även att han vågar bråka lite mer. 
Zepharos gick också bra. Formen var inte 100, men med tanke på vädret och att han var lite väl ofokuserad så köper jag det. Inte klämmig i galoppen, nöjd.

Sen hände en grej, så jag och mamma spenderade nästan 2timmar på någon jourvårdcentral. Sjukt segt, somnade med musik i lurarna. Omplåstring och kommer antagligen halta ett bra tag. Säger hej till värktabletterna.

Denna dagen kan ta sig i arslet. Enda positiva va stallet, innan jag skadade foten. 
Fan ta allt, puss!

Ta mej tillbaka, någon?



» Träning, 2 november 2013. Zepharos.

"Jag tyckte att mitt upplägg på träningen var bra. Jag fick honom dit jag ville vi hade sjukt kul!"
 
 Ni kanske undrar varför jag rider Zepharos. Jo! Annika har inte så mycket tid och sen den "vanliga" medryttaren har mycket i skolan. Jag passar på att utveckla mej själv och jag säger ju knappats nej till en grym dressyrhäst. Jag kommer absolut inte sluta med Lakrits, men detta är med så jag har något "som jag kan rida lite mer själv". Låter lite konstigt, men vi kan ju inte göra så mycket med Lakrits än. 
 
Jag red i en timma, skrittade fram i båda varven och fick igång bakbenen. Kortade sedan upp tyglarna för att böja och ställa. Gick in på volter, gjorde öppnor, bytte varv. Arbetade ett tag med skänkelvikningar. Hans hals skulle vara rund och han skulle lyssna. Han var superfin i vänstervarvet, men så fick jag jobba ännu hårdare med höger. I traven jobbade jag nästan med samma saker. Volter och mycket skänkelvikningar. Han skulle gå kvar i samma tempo och inte bita tag och springa på.
 
"Jag måste tänka på att sitta upprätt, axlar bak och inte vika mina handleder. Får inte glömma att använda benen även om han är pigg och försöker springa på, då blir han bara tom."
 
Skrittpaus på långa tyglar. Frustade och hade öronen spikade framåt. 
Galoppen, hmm, vad ska jag säga? Han har en grym galopp, dock är han väldigt klämmig, han skiter i mina hjälper och spakar backut när jag lägger på spöet. När han har gett sig är det som en dröm, helt en underbar känsla. Kan vara för att jag inte vet vart hans "knappar" sitter och kanske det är därför han testar mej. 
 
Paus på långa tyglar igen.
 
Som en liten avslutning red jag genom LB:1 programmet. 
Låter kanske lite konstigt, men jag drömde mej bort under de minuterna. Jag hade vita ridbyxor, knäppt skjorta och nyinköpt kavaj samt nyputsade stövlar. *drömmer mej bort ännu en gång* 
Jag kan inte sätta ord på hur mycket jag saknar att vara ute och fajtas om den blågula. Ni anar inte.
 
 
 
 
Jag är helt klart NÖJD med dagens ridpass. Jag hade en bra känsla och var hela tiden positiv, även om inte allt var 100% perfekt.
Hoppas på mer tips av Annika hur jag kan rida honom ännu bättre.
 
Kram!
 
 

» Träning, 1 november 2013. Liquorice.

Träningen gick bra, men man märker att han inte vet vad han ska göra när inte Annika går bredvid med grimmskaftet. Blir nog bättre ju mer vi jobbar på det. 
 
Han gick snällt in från hagen, inget bråk vilket var riktigt skönt. Han står helt still, helt coollugn, somnar nästan när jag borstar och fixar. Dock blev han livrädd när ett kattkräk hoppade fram. Grimman gick sönder, tack och lov hände inget mer. Lite krånglig att tränsa, men det kommer gå över. 
 
I paddocken var var lugn. Dock fattar jag inte hur i helvete folk tänker? Det finns ju en väldigt trafikerad väg bara några meter från paddocken. När man ser att det finns hästar i närheten brukar man väl inte tuta som en galning? Tur att Lakrits är van vid fordon så reagerade han inte, men hur kunde de veta att han är relativt trafiksäker?
Idioter rent ut sagt.
 
Men han skötte sig bra ändå. Lite krångel hit och dit. Som sagt är han osäker när det gäller att inte ha någon på marken bredvid. Fick avbryta passet lite tidigare, det började åksa och bullra som in i bomben. Ta det säkra före det osäkra.
 
Gosh, vad jag diggar denna hästen!
 
 
 

» Here I am.

Hur trött som helst. Varken kroppen eller hjärnan hänger med idag. 
Tackar för en grymt bra ikväll med fina vänner. Kom inte i säng förrän efter klockan fyra. Sov till 11 och åkte till stallet halv 1. Men det tar jag i ett annat inlägg.
 
Det jag gjorde igår? Som sagt, HaloweenRock i skultorp. Hängde med fina vänner som jag inte sett på över en vecka. Åkte ner till donken. Åkte till mej, käkade glass. Gick ut igen, träffade Frank och Gurra. Fjantade oss jävul osv. Hem till mej igen, snackade och hade allmänt trevligt. 
 
*Åh, vilket kul inlägg, för trött för att ens bry mej..
 
 
*bildlöst är alltid fint va?*

» Stallet.

Lever, men det är knappt. Är påväg till stallet nu för ett lösgörande arbete på Zepharos. 

Jag uppdaterar mer sen.

Pöss.



» Jack Daniels


Diggar linnet till 1000!
Kör på svarta högra brallor, JD-linne, svart konstig "jacka" och svart, sotad sminkning på det. 

» 1a november.

Helt sinnes, första november och vi har fortfarande inte en halvmeter med snö. 
Nu biter kylan i och jag känner att min dunjacka inte kommer hjälpa så mycket eftersom jag har haft den inpricip hela oktober. Smart drag. 
Undrar när första snökaoset kommer, haha fyfan!
 
Tiden har bara runnit iväg, är hur trött som helst och borde ta och fixa mej snart. 
Vi får höras senare!
 
 

» Idag smäller det.

Har kommit hem för en kort stund sedan. Hällde upp ett stort glas med vatten och fixade mej lite äpplebitar. Fick med mej lite äpplen från stallet, inte lika hårda som de andra. Åh, så gott. 
Ska snart hoppa in i duschen, raka benen och smörja in ansiktet. 
 
Träningen gick superbra! Har inte kollat på filmerna än, men han kändes bra. Skriver om träningen sen.
Ny kategori får det bli. Liquorice kommer ju vara kvar ett bra tag så han får ha sin speciella plats här i bloggen. Känns bäst så. 
 
Imorgon ska jag nog ut och rida Zepharos. Om ni minns DEN dressyrhästen jag skrev några rader om för nårga veckor sedan? Ska bli så kul! :) Det öppnas dörrar hela tiden, även om man tror att alla är stängda, låsta och nycklarna är borttappade.
 
Tänkte att det skulle vara kul att ha en bild till inlägget. Minns ni Wiranda? Den ponnyn jag red in i alla gångarter samt hoppning. Notera att jag var 9 år. Bara 9 år.. Kan säga att det är den konstigaste ponnyn jag suttit på, gud vilka minnen. Och avramlingar för den delen.