» Onsdag 13november, Zepharos.

Red ett svettigt pass i paddocken. Han var väldigt pigg och glad. Fokuserade på att han skulle gå i mitt tempo samt lyssna på hand och skänkel.
 
Jag fick tänka om i mitten av passet, ändra min plan som jag hade från början. 
Tanken var att rida ett dressyrpass när han skulle gå mellan hand och skänkel,  i mitt tempo och inte klämma i galoppen. 
I vänstervarvet släpper han sjukt fort, går som en klocka. När jag byter till högervarvet är han svårare att få mjuk. Han försöker, det märker jag, men han behöver längre tid i de varvet. 
 
Som sagt, Zepharos var grymt pigg, för pigg för ett stillsamt dressyrpass. Stundtals gick han i ett grymt tempo. Andra studer sprang han på med öronen spikat framåt. Då valde jag att galoppera honom länge. I början galopperade jag runt. Ben på och många halvhalter. Syftet var att han inte skulle bli lång utan gå med tryck och galoppera upp sig. Gick sedan in på olika volter, kortade upp honom.
Det flöt på riktigt bra och det var så kul att se honom så himla glad.
 
Jag kommer rida honom mer nu för den medryttaren han hade har för mycket i skolan och ska pugga utomlands ett tag. Två hästar i träning är grymt. Vi kommer lägga fram bommar och se hur han reagerar på det. Det är ju trots allt ett bra tag han hoppar. Kommer få plocka med honom till Juta på de träningarna och jag ser motivationen växa. 
 
Bild i repris.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo