» Markarbetspass 5 december. Zepharos.

Träningen gick sjukt bra, han var glad och tyckte det var jättekul.
Dock var det lite annat som hände hemma på gården innan. Såhär började det, och innan jag börjar. Ingen blev skadad och det var ingens fel överhuvudtaget.
Jag och pappa åkte till stallet efter att stått och snackat med Midborg i en evighet. Vi skulle ta ut Zepharos, men självklart vill "Skrutten" ut. Såklart när "Skrutten" var halvt ute så ville Lakrits hänga på. Jag höll i Zepharos och pappa försökte stoppa dessa hästar, utan resultat för bådas del. 
Hästarna sprang, som tur var, till trädgården och jag försökte hålla kvar Zepharos. Dock slet han sig till de andra, men sprang in i paddocken. Jag stängde och hämtade havre + äpplen. 
Skrutten och Lakrits kom först, sen hämtade jag Zepharos. Efter det kom Mattias som hjälpte oss med de tre andra hästarna. 
Som sagt, ingen blev skadad. Dock var jag sjukt orolig för att pappa skulle bli skadad och att hästarna skulle springa upp på stora vägen och bli köttfärs
 
När vi hade fått in hästen i släpet åkte vi till Jutagården. Han var glad och lite stirrig till en början, men han slappnade när jag kortade upp tyglarna så han fick något annat att tänka på. 
 
Dagens upplägg på träningen var först sits. Rida utan stigbyglar på en volt. Jag som har en lite tjurig häst fick en egen volt och jag ägde. ;) Haha, nja, men det gick grymt bra. Han gick stadigt mellan hand och skänklar och lyssnade på förhållningar och framåtdrivande hjälper. 
Samma sak i galopp och jag skulle luta mej innåt så att mitt sittben skulle komma ner i sadeln. Kände verkligen skillnaden. Det blev jobbigare för honom och han bröt av (när inte jag hann korrigera det). 
 
Efter framridningen gick vi vidare på en serie. Serien såg ut såhär: Travbom in, två studs, ett galoppsprång - hinder, ett galoppsprång till - hinder. Hindren låg på sockerbitshöjd, ca 50cm.
Vi började med att trava över bara bommarna och Zepharos tyckte det var superkul. Hoppade tom över bommarna. De två sista gångerna hade han kollat klart och travade lugnt över dem. 
Sedan la Frida upp den förstastudsen. Alltså, alla andra bommar var som tidigare. Han gillade arbetet och öronen var spikade framåt.
Nu åkte den andra studsen upp. Hoppade genom serien en gång, sen räckte det. Han gick grymt bra och för att han inte hade hoppat på två- tre år.
 
 
Mamma filmade passet, så det kan hända att det kommer upp en video såsmåningom.
Bild i repris, har inga nya bilder än så länge.
 
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo